Några av de allra vanligaste frågorna vi får om fibernätet är:

  • Hur snabb uppkoppling får man?
  • Vilka kanaler ingår?

I och med att nätet inte ens är påbörjat och det kommer att ta ett tag innan det är färdigt så går dessa frågor inte att svara på. Det är svårt att förutse vad som kommer att hända med tekniken och vilka kanaler finns när det blir dags att sätta ljus i nätet.

Med det sagt så kan vi ändå titta på hur det hade sett ut om det hade varit klart idag.

I det räknexempel vi har tittat på så ingår det i månadskostnaden på 350 kr:

  • Fast telefon via ip
  • 100 mbit/s internet. Teoretiskt sett är det ljusets hastighet som är gränsen men kopplingsskåpen har vissa begränsningar. För att se strömmad TV i Full-HD så behövs ca 30 mbit/s.
  • Tv-paket Telia Lagom – I dagsläget ingår dessa 24 kanaler: SVT1, SVT1 HD, SVT2, SVT2 HD, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, Viasat 14, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 Film, TV4 Sport, Eurosport, Discovery Channel, Axess TV & MTV. Vill man ha ett större utbud med till exempel mer sport har Telia 45 olika kanalpaket man kan uppgradera till. Aktuell lista finns här.

Detta är som sagt bara ett exempel och när vi kommit längre i projektet kommer vi att se över vilka leverantörer som är aktuella.